Av Bloggen / Nyheter / 0 kommentarer

Se upp med ulvar i låsmedskläder!

wolf

När jag bestämde mig för att börja skriva den här bloggen var min tanke att den skulle handla om allt det som gör att jag älskar mitt jobb. Jag ville berätta om känslan när jag kan återskapa en del av tryggheten hos människor som just utsatts för ett intrång i deras privata sfär. Jag ville berätta om känslan av att ha löst ett problem för någon och om mina många roliga möten med människor.

Tyvärr måste detta inlägg handla om något av det tråkigaste i vår bransch. Oseriösa företag som utger sig för att vara låssmeder för att lura folk på pengar och vad värre är, förbereda nya brott mot redan utsatta.

 

Det har kommit information om en riktigt ful fisk som agerar via nätet ända från Ryssland och sedan har tyskregistrerade bilar med ’personal’ som åker runt i bl.a. Sverige.

Vi låssmeder är ett stolt skrå och vi ställer alltid upp och hjälper varandra när det behövs. Därför gör det mig förbannad när det dyker upp ett skumraskföretag som med oseriös annonsering och löjligt låga lockpriser tar kunder från oss alla. Tänkte därför sätta ihop en lista på saker att tänka på när man anlitar en låssmed.

Var uppmärkam på följande:

  1. Ifrågasätt lockpriser. Kolla vad som ingår!
  2. Vid minsta misstanke, kolla företaget mot Bolagsverket.
  3. Är de redan på plats, hur ser de ut, har de brandade kläder, namnbricka eller liknande?
  4. Hur ser deras fordon ut? Om det inte är svenskregistrerat bör du kolla dem innan du släpper in dem.
  5. Vägra att skriva på ansvarsfrihet innan jobbet!

 

Hoppas ni slipper att råka ut för detta! Hör gärna av er om ni har råkat illa ut!

Ha det gott, vi ses i vimlet!